Henex systems Zrt.

Világítás korszerűsítés

A négy évnél idősebb világítási rendszerek korszerűsítése minden esetben indokolt. Telepített megoldásaink azonnali fogyasztáscsökkentést eredményeznek az optimális fényviszonyok biztosítása mellet. Javaslatainkat előzetes helyszíni felmérést követően dolgozzuk ki, így figyelmbe tudjuk venni az adott belső tér jellegét és az ott végzet tevékenységek fényigényét.

Egy világításkorszerűsítés beruházási lépései jellemzően a lámpatestek cseréjét és egy intelligens vezérlőrendszer telepítését foglalják magukban:

  • lámpatestek cseréje: hagyományos előtétes, gyújtós lámpatestek cseréje takarékos és szabályozható elektronikus előtéttel szerelt lámpatestekre, melyek körülbelül 20%-os fogyasztáscsökkenést eredményeznek, mindez hosszú élettartammal párosul, ami jelentős karbantartási költségcsökkenést eredményez (a hagyományos lámpatestek ~8.000 üzemórája ~12.000-16.000 üzemórára módosul)
     
  • intelligens vezérlőrendszer: az általunk telepített Zumtobel Luxmate vezérlő a természetes fényviszonyok változásához igazítja a lámpák fényerejét, így a világítási rendszer alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz és mindenkor csak a megfelő munkavégzéshez szükséges fénymennyiséget szolgáltatja, mindez éves szinten akár 25% megtakarítást eredményezhet egy nem vezérelt rendszerhez képest

Egy fröccsüzembe telepített megoldásunk fogyasztási adatainak összehasonlítása a korábbi fogyasztással, 24 órás munkavégzés mellett évi 7200 világítási üzemórával.
 

  Eredeti állapot Korszerűsítést követően
Lámpatest típusa 100 db hagyományos előtétes 100 db szabályozható elektronikus előtétes
Lámpatest fogyasztása 2 x 58 W 2,6 kW
Lámpatest összfogyasztás 13,6 kW  
Megvilágítás 0,85m magasan 250 lux 350 lux (+40%)
Világítás éves fogyasztása 97.920 kWh 63.360 kWh (-35,3%)

Luxmate világításvezérlés éves szinten: ~20%-os megtakarítás


A megvilágítás korszerűsítése a fenti telepítés estében évi 864.000 Forint megtakarítást hozott (25 Ft/kWh költséggel számolva). A beruházás összértéke 1.952.500 Forint volt, ami így 2,25 év beruházási megtérülést eredményezett.
Kérje ajánlatunkat és visszahívjukVissza a listához
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Szabályzat
RENDBEN